Gå til hovedinnhold

MOB - Hva skjer hvis Wi-Fi, internett eller strøm går tapt?

Forstå hva Mann over bord gjør hvis en enhet kobles fra, Internett er utilgjengelig eller strømmen går.

Skrevet av Matt Crockett

Mann over bord overvåker forbindelsen mellom hver telefon eller klokke og DataHub Pro. En tapt forbindelse betyr ikke alltid at noen har falt over bord. Det kan også skyldes Wi-Fi-bytte, et flatt batteri eller strømtap til DataHub Pro.

Her er hva du kan forvente.

Hvis en telefon eller klokke forlater DataHub Pro Wi-Fi

Når overvåking er på, kommuniserer enheten kontinuerlig med DataHub Pro.

Hvis forbindelsen stopper:

  1. Den frakoblede enheten varsler først , og ber brukeren om å sjekke Wi-Fi-tilkoblingen sin.

  2. Etter omtrent 30 sekunder mottar det andre besetningsmedlemmet en oransje advarsel som ber dem sjekke at personen er om bord.

  3. Hvis enheten forblir frakoblet, aktiveres det fullstendige MOB-varselet etter omtrent 60 sekunder .


Dette gir noen som er trygt om bord tid til å rette opp et enkelt Wi-Fi-problem før det fulle MOB-varselet utløses.

Hvis internettforbindelsen mistes

Mann over bord krever ikke internett for sin kjerneovervåking om bord. Mannskapet om bord vil alltid bli varslet hvis noen forlater båten.

Hvis DataHub Pro Wi-Fi fortsatt er tilgjengelig, men internettforbindelsen er brutt:

Funksjon

Hva skjer?

Enhetsovervåking

✅ Fortsetter

Varsler om bord

✅ Fortsett

NMEA 2000 MOB-utgang

✅ Fortsetter

Kompatibel kartplotter MOB-posisjon

✅ Fortsetter

E-postvarsler

❌ Kan ikke sendes

SMS-varsler

❌ Kan ikke sendes

Hvis batteriet i en telefon eller klokke går tomt

Et flatt batteri hindrer også enheten i å kommunisere med DataHub Pro.

DataHub Pro vil derfor behandle enheten som frakoblet og starte den vanlige varslings- og MOB-eskaleringsprosessen.

  • Andre tilkoblede enheter fra mannskapet kan varsles.

  • Enheten med flatt batteri kan ikke varsle brukeren.

  • Hvis DataHub Pro og de nødvendige tilkoblingene fortsatt er tilgjengelige, kan den normale MOB-eskaleringen fortsette.

Å holde overvåkede enheter ladet er derfor en viktig del av bruken av Mann over bord.

Fjern et varsel etter at en enhetsbatteri går tomt

Når telefonen eller klokken lades opp igjen, finnes det to måter å fjerne det resulterende varselet på:

  1. Bekreft varselet i hver app, og fortsett deretter regelmessig overvåking til enheten er ladet nok til å koble til igjen. Slå av overvåking når du er klar til å stoppe overvåkingen.

  2. Tilbakestill Mann-over-bord-systemet fra DataHub Pro. Åpne DataHub , gå til Tjenester > Mann-over-bord > TØM MOB . Dette tilbakestiller Mann-over-bord-systemet og sletter statusen til alle tilkoblede enheter.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se MOB – Bekreft, gjenopprett og tilbakestill et mann over bord-varsel .

Hvis DataHub Pro mister strøm eller Wi-Fi

Hvis DataHub Pro mister strømmen, mister alle tilkoblede telefoner eller klokker forbindelsen til systemet.

Enhetene vil varsle lokalt og be brukerne om å sjekke Wi-Fi-tilkoblingen sin.

Men fordi DataHub Pro ikke lenger er i drift:

  • Den kan ikke sende MOB-informasjon til NMEA 2000 .

  • Den kan ikke plassere en MOB-posisjon på kartplotteren.

  • Den kan ikke sende e-post- eller SMS-varsler .

Fra telefonens eller klokkens perspektiv kan den ikke se om forbindelsen ble brutt fordi personen flyttet seg bort fra båten, eller fordi DataHub Pro ble utilgjengelig.

En lokal advarsel på enheten betyr derfor ikke at hele MOB-varslingsarbeidsflyten har oppstått.

Hvis du mottar en uventet frakoblingsadvarsel

Hvis du er trygt om bord:

  1. Sjekk at enheten er koblet til DataHub Pro Wi-Fi .

  2. Sjekk at DataHub Pro er slått på og fungerer som normalt.

  3. Koble til enheten på nytt om nødvendig.

  4. Hvis du ikke lenger er på vakt, slå av overvåking .

Se MOB – Konfigurer Wi-Fi for pålitelig overvåking for anbefalte Wi-Fi-innstillinger som bidrar til å redusere uønskede frakoblinger.

VIKTIG: Mann over bord er under aktiv utvikling. Varslingstider og -oppførsel kan bli oppdatert i senere app- og firmware-revisjoner.

Neste: Bekreft, gjenopprett og tilbakestill et MOB-varsel

Å vite at alle er trygge er noe annet enn å bare skjule et varsel på enheten din.

Lær deretter hvordan bekreftelse fungerer, hvordan enheter gjenoppretter seg etter tilkobling og hvordan du returnerer Mann over bord til normal overvåkingstilstand.

Svarte dette på spørsmålet?